100g horkej čokolády najemno nastrúhame. V miske zmiešame múku s orechmi, kakaom a práškom do pečiva.
Rúru vyhrejeme na 175 stupňov. Maslo, 120g cukru a rum vyšľaháme a po jednom primiešame vajcia. Nakoniec k vajciam zapracujeme múčnu zmes s mliekom a so strúhanou čokoládou.
Tortovú formu s priemerom 24 cm vymastíme alebo vystelieme papierom na pečenie. Vlejeme cesto a formu dáme do rúry. Pečieme na strednej koľajničke asi 30 minút. Upečený korpus vyklopíme a necháme vychladnúť.
Vychladený korpus dáme opäť do formy a zohriatu nugátovú nátierku natrieme na korpus.
Tvaroh zmiešame s mascarpone a s cukrom. Smotanu vyšľaháme so stužovadlom a s vanilkovým cukrom do tuha. Opatrne zapracujeme čerstvé ovocie.
Krém nanesieme na tortu a rozotrieme. Chladíme minimálne dve hodiny.
Zvyšnú čokoládu nastrúhame na tortu a prizdobíme čerstvým ovocím.